Concursuri

Participarea elevei Alina Feurdean (anul III SAM), în 2005 la Jocurile Mondiale de iarnă Special Olympics de la Nagano — Japonia, unde a obţinut două medalii de aur şi una de argint, fiindu-i acordat de către Preşedinţia României, Meritul sportiv clasa I.
Participarea şi obţinerea de medalii de aur, argint şi bronz la Jocurile Europene Special Olimpycs de la Murau — Austria din 2004, la Jocurile Sportive Down Retezat începând cu 2004, la Jocurile Special Olimpycs România — Cupa Parâng, în 2005, la Jocurile Naţionale de Atletism Special Olympics Alba-Iulia, la Jocurile regionale Special Olimpycs Timişoara şi la Jocurile Prieteniei de la Arad, în 2006, la Jocurile inocenţei Special Olimpycs Arad, la Jocurile naţionale Special Olimpycs la fotbal şi la Jocurile regionale Special Olimpycs Timişoara, în 2008, Jocurile Naţionale "Special Olympics" 2009, organizate la Buzău, la Jocurile Naşionale Special Olympics 2015, organizate la Târgu-Mureş.
În perioada 12-18 septembrie 2009, elevi şi cadre didactice de la C.P.C. Simeria au reprezentat România la Jocurile Internaţionale Special Olympics din Sardinia-Italia, obţinând primul loc la proba de 15m înot fete şi trofeul pentru cea mai bună jucătoare la bocce.
Participarea şi obţinerea Marelui premiu la Festivalul internaţional Pro-natură curată — EcoFest Junior, organizat la Simeria în 2006.
Participarea şi obţinerea Premiului special al juriului la faza naţională a concursului "Floare de colţ" de la Bucureşti din 16 noiembrie, 2007.
În cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară, participarea şi obţinerea Premiului special al juriului la faza regională a concursului de dans şi muzică Oradea, in cadrul Acţiunii comunitare, din 21 mai, 2008, obţinerea premiului al II-lea la Concursul naţional de dans "Împreună pentru viitor" - faza regională, organizat la Oradea în 15.05.2009, participarea, în 2014, la etapa regională a Concursului Naţional de Dans "Împreună pentru Viitor" din cadrul SNAC, organizată la Oradea, obţinând locul I şi calificarea la etapa naţională, la secţiunea Dans tradiţional, participând la etapa naţională organizată la Brăila.
Participarea, în 2014, la Festivalul naţional de teatru "Praf de stele", organizat la Timişoara de Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă "Dumitru Ciumăgeanu".

Organizarea, începând cu 2006 a jocurilor judeţene "Special Olympics", în perioada aprilie-mai, la Simeria.
Organizarea, începând cu 2005, împreună cu Şcoala Generală Simeria a Festivalului cultural-artistic "Copil ca tine sunt şi eu", la Simeria Veche şi Simeria.
Organizarea, începând cu 2011, a Olimpiadei naţionale de nataţie Special Olympics Hunedoara.
Organizarea, din 2013, la Simeria Veche, a concursului judeţean artistic "Când vine toamna pe la noi..." şi, din 2014, a concursului judeţean artistic "Nerostite chemări".